Hoe pakken wij het aan? 

Denk je er over na om een labradoodle pup aan te kopen? Goed dat je je hierbij oriënteert en onderzoekt bij welke fokker je een klikt voelt en die een werkwijze en visie hanteert waar jij je goed bij voelt en waar je vertrouwen in kan hebben. Lees hier hoe wij het aanpakken en wat wij zoeken in potentiële kopers. Want het vertrouwen, dan moet natuurlijk wederzijds zijn! 

Fokker  ben ik niet van de ene op de andere dag geworden. Voor onze fokkerij werd opgericht is er jaren aan onderzoek en oriënteren aan voorafgegaan. Ondertussen ben ik gediplomeerd en erkend hobbyfokker en heb ik de afgelopen jaren al veel inzicht verkregen in het doen en laten in de fokkerij en heb ik mijn eigen visie hierop ontwikkeld. Mijn grootste prioriteit is dat ik diervriendelijk wil fokken. Gelukkige en gezonde ouderdieren en pups, daar wil ik voor gaan. Daarnaast wil ik ook bijdragen aan de verbetering van het ras en weloverwogen werken met mooie en gezonde bloedlijnen. Ik vind het heel fascinerend om me daarin te verdiepen en er steeds over bij te leren want de inzichten veranderen en evolueren constant. 

 

Bij verantwoord en duurzaam fokken hoort ook het zorgvuldig selecteren van de toekomstige gezinnen en baasjes. Ik ben me heel bewust van de grote verantwoordelijkheid die een fokker heeft. Een pup kan zelf niet kiezen naar waar hij verhuist en is hierbij helemaal afhankelijk van de fokker. We stoppen dan ook veel tijd in het selecteren van de gezinnen en sinds 2022 kan ik ook rekenen op de hulp van Sandrine, die zelf heel veel ervaring heeft met honden en coachen. 

 

Het spreekt voor zich dat onze pups enkel vertrekken naar huisjes waarvan wij 100% overtuigd zijn dat de hond er een gelukkig leven zal kunnen leiden. Onze accenten liggen daarbij op hoeveel tijd en liefde die de hond zal mogen ontvangen. Want dat is waar een hond echt om geeft. Labradoodles zijn heel sociaal, ze willen bij het gezin horen. Contact met zijn gezin maakt de hond een gelukkige hond. Elke dag alleen thuis moeten doorbrengen daar is de labradoodle niet voor gemaakt. Werk(en) jij (jullie) voltijds buitenhuis dan zal een hond in huis nemen een hele belasting zijn.

Ook voldoende beweging kunnen geven is heel belangrijk om gelukkige en evenwichtige honden te bekomen. En een labradoodle heeft veel beweging nodig! Met een blokje om zal je niet aan zijn behoefte kunnen voldoen. Labradoodles zijn gelukkig als ze dagelijks kunnen rennen en naar hartenlust kunnen snuffelen. Bedenk vooraf goed of je je hond dit zal kunnen bieden. Enkel wanneer het hele gezin 100% achter de keuze staat om een hond in het gezin op te nemen is dit een goed idee en zal een hond een fantastische meerwaarde in jullie gezin, en jullie leven zijn.